Fraser keert met RKC Waalwijk terug bij FC Utrecht

Terug in Utrecht na ontslag: 'Gros van de mensen heeft positief beeld van mij'

31 oktober 2023 om 08:46

RKC Waalwijk-trainer Henk Fraser koestert geen wrok tegen FC Utrecht, waar hij eind 2022 op straat werd gezet. Voor het eerst sinds zijn ontslag keert Fraser dinsdagavond terug in De Galgenwaard.

Utrecht en RKC nemen het tegen elkaar op in de eerste ronde van de KNVB Beker. In december vorig jaar kreeg Fraser zijn congé in de Domstad, na een incident met Amin Younes. "Ondanks wat er is gebeurd is mijn gevoel bij de club FC Utrecht nog steeds heel positief. Ik vind Frans van Seumeren een fantastische man en ik kijk nog met veel plezier terug op mijn periode als speler bij FC Utrecht", zegt de oefenmeester tegen De Telegraaf.

"Ik denk dat het gros van de mensen daar ook nog steeds een positief beeld heeft van mij. Dat incident is heel vervelend geweest, maar ik besef dondersgoed dat zoiets niet past bij deze tijd. Dat heb ik ook direct aangegeven." Fraser ziet met lede ogen aan hoe Utrecht in de kelder van de Eredivisie bivakkeert. "Dat doet me wel een beetje pijn om te zien, zeker ook omdat we op het moment, dat ik moest vertrekken, een goede serie hadden neergezet en ik het idee had dat we het op de rit hadden."

"Dan baal je ervan dat je weg moet, zeker als je ziet hoe het nu gaat met de club", aldus Fraser. "Aan de andere kant blijft het FC Utrecht en zie ik ze nog wel omhoog komen dit seizoen, net als Ajax."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!