Australië ziet af van bod, WK 2034 lijkt naar Saudi-Arabië te gaan

Australië ziet af van bod, nog maar één land over voor organiseren WK 2034

31 oktober om 09:07
Laatste update: 31 oktober om 09:45

Australië zal zich niet kandidaat stellen voor het WK voetbal in 2034, melden Australische media. Dat maakt de weg vrij voor Saoedi-Arabië om het toernooi te organiseren. 

De hoop van Australië om het WK voetbal van 2034 te organiseren, is vervlogen. De Asian Football Confederation (AFC), heeft besloten het bod van Saudi-Arabië te steunen. Eerder deze maand was er nog hoop voor Australië, toen de Indonesische voetbalbond geïnteresseerd leek om samen met Australië te proberen het WK binnen te halen. Enkele dagen later switchen zij toch naar de kant van Saudi-Arabië. De Australische bond trekt zich om bovenstaande redenen daarom terug. 

'We hebben de mogelijkheid onderzocht om een ​​bod uit te brengen op het organiseren van het WK voetbal en zijn, na alle factoren in overweging te hebben genomen, tot de conclusie gekomen dat we dit voor de competitie van 2034 niet zullen doen', aldus de FA in een verklaring.

'In plaats daarvan geloven we dat we in een sterke positie verkeren om gastheer te zijn van de oudste internationale damescompetitie ter wereld, de AFC Women's Asian Cup 2026, en vervolgens de beste teams in het wereldvoetbal te verwelkomen voor de FIFA Club World Cup 2029.'