Foto tijdens Ballon d'Or-gala wekt woede Valencia op: 'We vragen om respect'

Foto tijdens Ballon d'Or-gala valt slecht bij Valencia: 'We vragen om respect'

31 oktober om 09:51
Laatste update: 31 oktober om 10:12

Valencia CF is niet blij met de foto die gebruikt werd tijdens de uitreiking van Socrates Trophy aan Vinicius Junior op het Ballon d'Or-gala. De speler van Real Madrid kreeg de onderscheiding voor zijn maatschappelijke betrokkenheid.

Vinicius Junior ontving de maatschappelijke onderscheiding voor het oprichten van het Vini Jr. instituut in Sao Gonçalo, waarmij hij onderwijs biedt aan kinderen. De organisatie van de Socrates Award erkent het sociale werk van de aanvaller van Real Madrid in zijn geboorteland.

Bij de uitreiking van de award was een foto te zien van Vinicius Junior die racistische beledigingen vanaf de tribunes aan de kaak stelde in Mestalla, het stadion van Valencia. Via sociale media laat de club weten niet blij te zijn met het gebruik van die foto. 

'Valencia betreurt het gebruik van de foto en de associatie daarvan met geïsoleerde gedragingen die de club met spoed en resoluut nastreefde waarbij de betrokkenen de zwaarste straffen kregen. We herhalen onze veroordeling van racisme, maar we vragen ook om maximaal respect voor onze fans en onze club', aldus het statement.