'Juventus keert zich niet tegen Nicoló Fagioli: Verbeterd contract in de maak'

'Juventus voegt daad bij woord en biedt geschorste speler verbeterd contract aan'

31 oktober 2023 om 10:11
Laatste update: 31 oktober 2023 om 11:00

Juventus is volgens Fabrizio Romano bezig om de geschorste Nicoló Fagioli een nieuw en verbeterd contract aan te bieden, ondanks zijn betrokkenheid bij illegale gokpraktijken. 

Het contract van Fagioli loopt op dit moment nog tot medio 2026, maar lijkt openbroken en verlengd te worden. Als de informatie van Romano klopt, tekent de Italiaan bij tot 2028. Bovendien kan hij een salarisverhoging tegemoet zien. 

Op die manier wil Juventus laten zien dat het de speler van de club steunt en niet laat vallen. Dat liet de Italiaanse club eerder al doorschemeren in een statement. 'De club wil bij dezen bevestigen dat het Nicolò Fagioli volledig steunt in het vinden van zijn weg, en zal de speler helpen met de benodigde support in het volgen van het therapeutisch plan. We zijn ervan overtuigd dat Nicolò, met de hulp van de club, zijn teamgenoten, zijn familie en de professionals die hem zullen helpen, de therapeutische stappen met een grote verantwoordelijkheid op zal pakken en, zodra de schorsing voorbij is, terug zal kunnen keren met gemoedsrust.'

Fagioli zit op dit moment een schorsing van zeven maanden uit voor zijn betrokkenheid bij illegale gokpraktijken, waarbij hij een miljoenenschuld heeft opgebouwd. Tevens gaat de 22-jarige speler een traject volgen om van zijn gokverslaving af te komen.