Spakenburg droomt van nieuwe stunt in KNVB-beker: 'Wat is er mooier dan stunten?'

Spakenburg droomt van nieuwe bekerstunt: 'Loting tweede ronde al besproken'

31 oktober om 11:25

Spakenburg hoopt, na de halve finale-plek van afgelopen seizoen, opnieuw te stunten in het Nederlandse bekertoernooi. Dinsdag wacht in de vorm van eerstedivisionist Helmond Sport het eerste opstakel. 

Chris de Graaf, de coach van Spakenburg, heeft de tegenstander van dinsdag in de eerste ronde van de KNVB-beker alvast goed bestudeerd, vertelt hij tegen het Algemeen Dagblad. Volgens de Graaf maakt Helmond makkelijk het spel en bouwt de ploeg goed op. 

Het bekersucces van afgelopen seizoen - Spakenburg won van FC Groningen en van FC Utrecht en werd pas in de halve finale uitgeschakeld door PSV - smaakt naar meer bij de club uit de gemeente Bunschoten. Fans van Spakenburg zouden al speculeren over de loting van de tweede ronde, vertelt spits Floris van der Linden. "Dat is nog de euforie. Als het ons lukt een ronde verder te komen, is dat gewoon weer een stunt. Helmond is een profclub, wij zijn amateurs. Hooguit semi-profs."

Coach De Graaf heeft zijn zinnen gezet op een overwinning tegen Helmond. "Want er is toch niks mooiers dan stunten in de beker?"

De KNVB-bekerwedstrijd tussen Spakenburg en Helmond Sport begint dinsdag om 20.00 uur.