Gullit predikt realisme bij PSV en Bosz: 'Hij moet beseffen: even temporiseren'

Gullit predikt realisme bij Bosz en wijst naar Ajax: 'Even temporiseren'

31 oktober om 11:49

PSV-trainer Peter Bosz moet leren dat voetbal er niet altijd sprankelend uit hoeft te zien, stelt Ruud Gullit. Als de 59-jarige oefenmeester succesvol wil zijn in Eindhoven, zal hij soms moeten temporiseren.

Bosz streeft bij PSV zeer attractief voetbal na. Guus Hiddink wil ook graag realistisch voetbal zien in Eindhoven en de voormalig trainer krijgt bijval van Marco van Basten. "Het gaat om resultaat. Als je goed speelt, komt er vanzelf mooi voetbal." Bosz is een 'idealist', weet Gullit. "Hij zei ooit: Ik wil wel meer winnen. We geloven in zijn manier van denken, maar af en toe moet hij beseffen: even temporiseren", zegt hij bij Rondo op Ziggo Sport.

Gullit denkt dat het nooit te laat is om te leren. "Er zijn altijd momenten dat je denkt: nou, had ik toen maar wat anders gedaan." De voormalig middenvelder haalt de halve finale in de Champions League tussen Ajax en Tottenham Hotspur (2-3) aan. "In de laatste tien minuten van Ajax tegen Tottenham zie ik spelers met corners naar voren lopen. Hoe is dat mogelijk? Iedereen loopt maar naar voren, wat is dat zonde..."