'Ten Hag mag blijven, maar verliest invloed transfers'

'Ten Hag behoudt baan, maar verliest inspraak op transfers bij Man United'

31 oktober om 12:58

Erik ten Hag lijkt zijn baan bij Manchester United te behouden, maar verliest zeggenschap in de transfers van The Mancunians. Dat is het plan van de Britse miljardair Sir Jim Ratcliff, meldt iNews.

Ten Hag heeft veel inspraak gehad op de inkomende transfer sinds zijn komst in de zomer van 2022. Maar nu Ratcliff 25 procent van de aandelen in handen krijgt, gaat het technische beleid ook veranderen. De INEOS-topman wil een 'diepgaand onderzoek' naar de werkwijze van United en is van plan de transferzaken 'in de handen van experts' te leggen.
 
De voormalige transferbaas van Tottenham Hotspur, Paul Mitchell, is topkandidaat om de nieuwe sportief directeur te worden bij The Red Devils. En deze aanstelling zou de macht van Ten Hag reduceren als het gaat om wie er wanneer binnenkomt tijdens de transferperiode.
 
Afgelopen weekend verloor United nog Manchester Derby van stadsgenoot Manchester City (0-3). Ondanks het feit dat hij onder vuur ligt, kan Ten Hag ook rekenen op steun van clubicoon Gary Neville. "Kun je je voorstellen wat er rond Ten Hag gebeurt? Dat is giftig, ze vrezen allemaal voor hun baan. Dat vreet aan iedereen", zei Neville over de overnameperikelen.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Manchester United

  • logo

    Fulham