Edgar Davids over voorval met Messi bij Oranje-bank

Davids blikt terug op WK-confrontatie Van Gaal en Messi: 'Was gewoon respectvol'

31 oktober om 13:18

Edgar Davids heeft maandagavond bij Rondo een boekje opengedaan over het het moment kort na Nederland - Argentinië op het WK in Qatar, waarbij een ogenschijnlijk geïrriteerde Messi de Oranje-bank opzocht. Eerstgenoemde, die daar naast ex-bondscoach Louis van Gaal en Danny Blind zat, verklapt dat het allemaal niet zo spannend was. 

Het duel tussen het Nederlands elftal en Argentinië (2-2), door de latere wereldkampioen gewonnen na strafschoppen, is de geschiedenisboeken ingegaan als een wedstrijd vol opstootjes, spanning en onderlinge irritaties. Van irritatie leek ook sprake te zijn toen Messi de staf van het Nederlands elftal opzocht. 

Davids vertelt bij Rondo wat daar zich ongeveer heeft afgespeeld. "Ik heb gewoon met hem gesproken", aldus de voormalig topvoetballer van onder meer Ajax en Juventus. "Het was niet heel bijzonder. Hij was wel gewoon respectvol", waarna presentator Wytse van der stelt dat het 'zo verschrikkelijk getergd' oogde. "Nee", schudt Davids, die niet al te veel prijs wil geven, koeltjes zijn hoofd.