Napoli supporter overleden na val bij Stadio Diego Armando Maradona

'Supporter breekt in bij Napoli-AC Milan en maakt fatale val van 20 meter hoog'

31 oktober om 15:35
Laatste update: 31 oktober om 15:42

In de nacht van zondag op maandag is bij het Stadio Diego Armando Maradona het lichaam gevonden van een 42-jarige man. Hij heeft mogelijk een poging gewaagd om het stadion van Napoli binnen te dringen, om daar het duel met AC Milan te aanschouwen. Hierbij heeft hij een val van 20 meter hoog niet overleefd.

Heel veel is er nog niet zeker over het voorval, meldt La Gazzetta dello Sport. Wel dat het lichaam rond 02:00 uur is gevonden in een tunnel vlak bij het uitvak van het Napoli-stadion. Een voorbijganger belde de politie nadat hij het lijk had gevonden. Er is een forensisch onderzoek gestart naar de gebeurtenis. Naast de bevindingen van dit onderzoek, willen de onderzoekers ook meer details verkrijgen over hoe dit voorval precies heeft plaatsgevonden.
 
Een man die zichzelf identificeerde als een vriend van het slachtoffer heeft de politie verteld dat ze de Italiaanse kraker Napoli-Milan (2-2) wilden bezoeken. Alleen hadden zij geen kaartjes voor deze wedstrijd. Om deze reden probeerden ze het stadion binnen te dringen, melden verschillende bronnen aan La Gazzetta dello Sport. Nadat de man zag dat er een hoge barrière in de weg stond, gaf hij het op. Zijn vriend probeerde het echter alsnog. Met een fatale val als gevolg. De forensisch onderzoekers zijn echter voorzichtig en sluiten momenteel andere mogelijke oorzaken van het dodelijke incident niet uit.