Lyon-trainer Fabio Grosso kan werkzaamheden voorlopig niet uitvoeren

Lyon-trainer Grosso na aanval en twaalf hechtingen voorlopig niet op trainingsveld

31 oktober om 15:20
Laatste update: 31 oktober om 15:27

De verwondingen die Olympique Lyon-trainer Fabio Grosso zondagavond heeft opgelopen voorafgaand aan het later gestaakte duel met Olympique Marseille, zijn dusdanig ernstig dat hij voorlopig zijn werkzaam niet uit kan voeren. De 45-jarige Italiaan was dinsdag niet in staat om de training van zijn spelersgroep te leiden. 

Afgelopen zondag ging het mis in Marseille. Grosso raakte gewond aan zijn gezicht nadat de spelersbus van Lyon bekogeld werd met stenen bij aankomst in het Stade Velodrome, de thuishaven van Marseille. Al snel daarna verschenen er foto's online waarop het bebloede gezicht van Grosso te zien was. Hij had uiteindelijk twaalf hechtingen nodig om weer opgelapt te worden. 

De wedstrijd tussen Ligue 1-hekkensluiter Lyon en Marseille werd uiteindelijk gestaakt. Het is momenteel nog onduidelijk wanneer Grosso, die het stokje een kleine twee maanden terug overnam van Laurent Blanc, zijn werkzaamheden weer op kan pakken. De ultra's van Marseille staan er al langer om bekend geregeld geweld te gebruiken. Eind november staat voor Ajax een bezoek aan de Zuid-Franse stad op het programma.