Pepijn Lijnders lyrisch over Liverpool-middenvelder Ryan Gravenberch

Gravenberch maakt indruk binnen Liverpool: 'We zien weer de Ryan van Ajax'

31 oktober om 15:55
Laatste update: 31 oktober om 16:10

Pepijn Lijnders heeft zich dinsdagmiddag tijdens de persconferentie van Liverpool in aanloop naar het League Cup-duel met Bournemouth zeer lovend uitgelaten over Ryan Gravenberch. De rechterhand van manager Jürgen Klopp ziet dat de 21-jarige middenvelder weer het spel op de mat legt waarmee hij in het verleden hoge ogen gooide bij Ajax. 

"We zien nu weer de Ryan van Ajax", begint Lijnders zijn lofzang. "Daarom is het zo belangrijk welke club je kiest. Als een speler niet speelt, krijgt hij geen vertrouwen. We weten dat een speler zonder zelfvertrouwen niet dezelfde speler is." Gravenberch maakte op Deadline Day de overstap van Bayern München naar de Engelse grootmacht. De Oranje-international scoorde al twee keer in de Europa League en stond de afgelopen Premier League-wedstrijden ook in de basis. 

Waarom Gravenberch er bij Bayern niet in slaagde om zich in de basiself te wurmen, weet Lijnders niet. "Maar toen hij hier kwam wisten we dat we een speciale spelers als hem al het vertrouwen moesten geven, en hem met goede gesprekken op de trainingen moesten laten zien wat onze ideeën zijn. Met zijn inzicht en zijn techniek heeft Ryan alles in huis voor de nummer 8-positie", vervolgt de voormalig trainer van NEC. "Hij komt voor de goal, hij heeft een goed schot én de mentaliteit om te scoren." 

Even later stipt de assistent-trainer van Klopp nog aan hoe Gravenberch het best te gebruiken is. "Ryan moet je de ruimte geven, zodat hij met zijn dynamiek de vrijheid heeft om te voetballen. Een gelukkige jongen speelt beter dan degene die doet wat zijn trainer hem vertelt. We hebben de juiste mix gevonden dit seizoen. Dat is mooi", besluit Lijnders.