'Ziekenboeg Barça stroomt leeg: De Jong en Pedri zorgen voor boost'

Update: Frenkie de Jong laat training schieten, wel Pedri-opsteker voor Barça

2 november om 17:03
Laatste update: 2 november om 17:03

FC Barcelona heeft enkele dagen na de gevoelige nederlaag tegen Real Madrid in El Clásico goed nieuws gekregen uit de ziekenboeg. Frenkie de Jong en Pedri kunnen zaterdag hoogstwaarschijnlijk hun rentree maken in het La Liga-duel met Real Sociedad, meldt Mundo Deportivo.

Hoewel de selectie van Barça dinsdag van een vrije dag genoot, verschenen De Jong en Pedri wel op de club. De spelmakers streven ernaar om tegen Real Sociedad hun rentree te maken. Vooral de Spaanse international, die op 20 augustus voor het laatst in actie kwam, is dicht bij zijn medische ontslag. In het geval van De Jong is het nog even wachten hoe hij reageert op de trainingen, maar ook de ex-Ajacied zou positief gestemd zijn.

Voor Xavi lonkt daarmee een flinke kwaliteitsimpuls. De twee werden tegen Real Madrid node gemist. Bovendien waren Robert Lewandowski, Raphinha en Jules Koundé nog niet in staat om een hele wedstrijd te spelen tegen de aartsrivaal. Zij verschenen dinsdag eveneens op het trainingscomplex om verder te werken aan hun fitheid. De ziekenboeg stroomt zodoende leeg. Alleen Sergi Roberto zal nog ontbreken zaterdag, weet MD.

Door de nederlaag tegen Real Madrid kan Barça zich geen nieuwe misstap veroorloven in de titelstrijd. De Catalanen hebben nu vier punten minder dan zowel de Koninklijke als streekgenoot Girona.

Update: Het is nog de vraag of Frenkie de Jong zaterdag zijn rentree kan maken voor FC Barcelona in het La Liga-duel met Real Sociedad. De middenvelder moest de training van donderdag toch weer aan zich voorbij laten gaan. Pedri was wel van de partij en lijkt na een absentie van twee maanden inzetbaar.