Teze is jeugdscout van PSV voor altijd dankbaar

Teze uit dankbaarheid bij PSV: 'Vijf jaar lang met mij heen en weer gereden'

31 oktober 2023 om 17:35

Jordan Teze is jeugdscout Gerrit Adam nog niet vergeten. Niet alleen kwam de 24-jarige verdediger dankzij hem in de jeugdopleiding van PSV terecht, ook bracht hij hem jarenlang van en naar de club.

"Gerrit heeft me niet alleen ontdekt, toen ik als zevenjarig jongetje in de jeugd van RSC Alliance in Roosendaal speelde, hij heeft er vervolgens ook jarenlang voor gezorgd dat ik bij PSV kon spelen", laat Teze weten aan Voetbal International. "Gerrit woonde in Etten-Leur, op twintig minuten van Roosendaal. Hij heeft me elke dag opgehaald van school en naar De Herdgang gereden."

Zijn moeder had destijds geen rijbewijs, waardoor Adam als chauffeur diende. "Gerrit heeft dat op zich genomen en is vijf jaar lang met mij heen en weer gereden. Daar zal ik hem altijd dankbaar voor blijven, dankzij hem kon ik mijn voetbaldroom najagen", stelt de rechtsback, die goede herinneringen bewaart aan de autoritten. "Ik weet nog goed dat ik op de heenweg vaak op de achterbank met wat huiswerk bezig was. Dan stelde Gerrit mij vragen of noteerde wat rekensommen op papier, die ik dan vervolgens moest maken en hij nakeek."

"We hadden ook gesprekjes over van alles, soms viel ik in slaap, en op de terugweg luisterden we vaak op de radio naar Europese wedstrijden. Fijne herinneringen. We hebben nog altijd veel contact met elkaar", besluit Teze.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!