Hilgers getipt bij Feyenoord: 'Bleef op de been tegen Gimenez'

Hilgers getipt bij Feyenoord: 'Bleef op de been tegen topspits Gimenez'

31 oktober 2023 om 18:15

Mees Hilgers wordt getipt als versterking voor Feyenoord, nadat hij zondag knap op de been bleef tegen Santiago Gimenez. NOS-commentator Jeroen Grueter denkt dat de 22-jarige verdediger van FC Twente een goede speler zou zijn voor de Rotterdammers.

Grueter genoot van Robin Pröpper en Hilgers tijdens de 2-1 zege van de Tukkers op de landskampioen. "Hilgers stond al heel lang op de radar bij Feyenoord en zal daar na zondag nog meer terecht zijn gekomen", zegt hij in de voetbalpodcast van de NOS. Afgelopen zomer werd de 1.85 meter lange mandekker al in verband gebracht met de gehele top-drie, maar hij verlengde zijn contract in Enschede.

Volgens Grueter doet Feyenoord er goed aan om weer aan te kloppen bij Hilgers. "Feyenoord zal zich zeker moeten gaan versterken gezien de blessuregevoeligheid van Gernot Trauner. Een van de eerste spelers die dan op het lijstje wordt gezet, lijkt mij, is Mees Hilgers." Met Lutsharel Geertruida en Thomas Beelen heeft Arne Slot overigens al meerdere alternatieven rechts centraal achterin.

Grueter is desondanks overtuigd. "Hij is nog erg jong en een speler voor de toekomst, echt een speler op termijn voor het Nederlands Elftal." Collega-commentator Philip Kooke sluit zich volmondig bij Grueter aan. "Vorig seizoen draaide hij ook al een geweldig seizoen onder Ron Jans. In het begin werd hij nog gecoacht door Pröpper, nu is het regelmatig andersom."

In De Telegraaf is er eveneens lof voor Hilgers. Feyenoord-icoon Ben Wijnstekers neemt hem op in zijn elftal van de week. 'Een grote, sterke verdediger, die ook tegen een topspits als Gimenez op de been bleef en aanvallend ook zijn inbreng heeft, met name in de opbouw van achteruit. Heel knap wat hij liet zien en dat was niet voor het eerst.'

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!