KNVB Beker: blamage NAC, Vitesse ontsnapt en nieuw sprookje voor Spakenburg

KNVB Beker: blamage NAC, Vitesse ontsnapt en nieuw sprookje voor Spakenburg

31-10-2023 22:20 Laatste update: 22:59
72

Vitesse is dinsdag ontsnapt aan een blamage in de eerste ronde van de KNVB Beker. De Arnhemmers wonnen ternauwernood van Groene Ster, dat uitkomt in de Derde Divisie. Voor NAC Breda ging het mis tegen Quick Boys. SC Heerenveen won wel overtuigend, terwijl SV Spakenburg alweer droomt van een nieuw bekersprookje.

Groene Ster - Vitesse 0-1
Vitesse worstelt in de Eredivisie en liet een kans onbenut om eens flink aan het zelfvertrouwen te werken. De ploeg van Phillip Cocu kwam bijzonder zwak voor de dag tegen Groene Ster. De Arnhemmers wisten in Heerlen pas diep in de slotfase een verlenging af te wenden via Dominik Oroz. Naast het zwakke spel was ook het geblesseerd uitvallen van Jonathans een smetje. Vitesse gaat desondanks in de koker voor de tweede ronde.

Wedden

Meer odds

SC Heerenveen - VVV-Venlo 5-1
SC Heerenveen tankte afgelopen weekend vertrouwen met een zege op Heracles Almelo en het herstel zette zich voort in het bekerduel met VVV-Venlo. Pelle van Amersfoort was de grote man aan Friese zijde met een hattrick in de eerste helft. Espen van Ee maakte vervolgens zijn eerste voor Heerenveen. Sulyman Allouch redde de Limburgse eer in het laatste kwartier, maar het slotakkoord was voor Daniel Karlsbakk.

Quick Boys - NAC Breda 1-0
Bij NAC Breda staat het schaamrood op de kaken na het bekerduel met Quick Boys. Na een schitterende opkomst onder een licht- en vuurwerkshow kwamen de Bredase profs ronduit zwak voor de dag. De Katwijkse amateurs stegen juist boven zichzelf uit. Na 25 minuten sloeg Nick Broekhuizen al toe. Het spel golfde daarna op en neer, waarin de ploeg van Jean-Paul van Gastel zelfs meermaals aan de 0-2 ontsnapte. Het was al met al te weinig voor NAC om uitschakeling te voorkomen.

Spakenburg - Helmond Sport 3-1
Spakenburg leverde vorig jaar een unieke prestatie door als amateurclub de halve finale te bereiken. De tweededivisionist strandde toen tegen PSV, maar begon dinsdag met frisse moed aan een nieuw bekeravontuur. Toch kwam Helmond Sport al snel op voorsprong via Peter van Ooijen. Spakenburg gaf zich echter niet gewonnen. Floris van der Linden, vorig jaar topscorer met vijf goals, tekende voor de 1-1. Het duel leek af te stevenen op een verlenging, maar Spakenburg sloeg in blessuretijd genadeloos toe met twee goals.

OJC Rosmalen - Almere City FC 1-8
Almere City FC-trainer Alex Pastoor zal tevreden zijn na het optreden van zijn ploeg tegen OJC Rosmalen. Kornelius Normann Hansen was de uitblinker met drie goals. Ook Thomas Robinet, Manel Royo Castell, Yoann Cathline, Lance Duijvestijn en Milan Corryn droegen bij aan de monsterzege tegen de derdedivisionist.

Overige uitslagen
GVVV - Telstar 1-0 
Lisse - FC Dordrecht 1-3
Noordwijk - ADO Den Haag 0-1
De Treffers - UNA 4-0