Go Ahead voorkomt afgang met ruime zege in verlenging

Go Ahead voorkomt afgang in KNVB Beker, Utrecht poetst blazoen verder op

31 oktober om 22:48
Laatste update: 31 oktober om 23:02

Go Ahead Eagles heeft een afgang voorkomen in de eerst ronde van de KNVB Beker. De Deventenaren wisten na verlenging alsnog af te rekenen met Koninklijke HFC. FC Utrecht hield na een duel met twee gezichten stand tegen FC Utrecht.

Koninklijke HFC - Go Ahead Eagles 1-4
Go Ahead Eagles is de verrassende nummer vijf van de Eredivisie, maar de Deventenaren hadden alle moeite met de amateurs van HFC. De ploeg van Hake deelde wel wat speldenprikjes uit, maar de thuisploeg deed eigenlijk niet onder voor de eredivisionist. In de slotfase dreigde het zelfs helemaal mis te gaan. De Go Ahead-defensie stond te klungelen bij een lange bal en HFC sloeg genadeloos toe: 1-0

Het was alle hens aan dek bij Go Ahead, dat op de valreep op gelijke hoogte kwam. Gerrit Nauber kopte raak uit een voorzet van Bobby Adekanye. HFC-doelpuntenmaker Mustafa probeerde het op de valreep nog met een heerlijke bal, die door Mulder maar net over het doel werd getikt. Aan de andere kant raakte Adekanye nog de paal, maar een verlenging moest toch uitkomst bieden op een heerlijke bekeravond.

Daarin nam Go Ahead alsnog afstand na een rode kaart bij de thuisploeg. Oliver Edvardsen, Sylla Sow en Thibo Baeten voorkwamen een afgang en zorgden zelfs nog voor een ruime zege.

FC Utrecht - RKC Waalwijk 3-2
FC Utrecht schoot uit de startblokken in De Galgenwaard. Oscar Fraulo, die anderhalve week geleden de winnende maakte tegen Ajax, opende al na zeven minuten de score op aangeven van Jens Toornstra. Net als tegen de Amsterdammers pikte ook Mike van der Hoorn weer een doelpuntje mee. Weer was Toornstra de aangever: hij legde de bal op het hoofd van de verdediger. 

Utrecht was sterker, mede doordat RKC bijzonder matig voor de dag kwam. Het zorgde voor grote irritatie bij Michiel Kramer, die zijn boekje ver te buiten ging met een overtreding op Ryan Flamingo. Doordat er geen VAR aanwezig was kwam de spits weg met geel, maar coach Henk Fraser besloot hem wel te wisselen in de rust. Toen stond het al 3-1. Isaac Lidberg benutte een penalty, Chris Lokesa deed iets terug.

In de tweede helft bracht Lokesa de spanning verder terug met de 3-2. Utrecht wankelde even, maar trok de zege over de streep. Ook een korte onderbreking vanwege onweer met nog met iets meer dan één minuut op de klok gooide geen roet in het eten meer.