'Ajax wil hoofdprijs voor Bergwijn: vraagprijs veertig miljoen'

'Ajax hanteert torenhoge vraagprijs voor gewilde Bergwijn'

31 oktober om 23:18

Ajax wil de hoofdprijs ontvangen voor Steven Bergwijn. De Amsterdammers lijken bereid om mee te werken aan een transfer van de 26-jarige aanvoerder naar Al Ettifaq, maar verlangen liefst veertig miljoen euro.

Dat vertelt Valentijn Driessen bij Vandaag Inside. "Daar willen ze wel geld voor hebben. Ze hopen hem voor veertig miljoen euro te verkopen", stelt de chef voetbal van De Telegraaf. Die transfersom wekt grote verbazing aan tafel. "Hij brengt nu niets", stelt Johan Derksen. "Je mag van Bergwijn verwachten dat hij het elftal op sleeptouw neemt, maar hij moppert alleen maar dat mensen kritiek hebben op zijn aanvoerderschap."

Volgens de NOS heeft Al Ettifaq zich bij Ajax gemeld voor Bergwijn. De Oranje-international zou niet onwelwillend tegenover een winterse transfer staan. Bij de Saudische club is Steven Gerrard manager en staan onder meer Jordan Henderson en Georginio Wijnaldum onder contract. 

Bergwijn keerde in de zomer van 2022 voor ruim dertig miljoen euro terug bij Ajax, waar hij een deel van zijn jeugdopleiding doorliep. De aanvaller kon ondanks drie goals en één assist in zes Eredivisie-duels niet voorkomen dat de Amsterdammers dramatisch aan het seizoen begonnen.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!