Van 't Schip doet boekje open over gesprek met Bergwijn: 'Dat geeft hij toe'

Van 't Schip doet boekje open over gesprek met Bergwijn: 'Dat geeft hij toe'

30 oktober om 21:29

John van 't Schip heeft een boekje open gedaan over zijn eerste gesprek met Steven Bergwijn. Er gingen geruchten dat de interim-trainer van Ajax Bergwijns aanvoerdersband af wilde pakken, maar Van 't Schip heeft goed kunnen praten met de Oranje-international.

Bij Rondo vertelt Van 't Schip, die maandag werd gepresenteerd bij Ajax, dat hij om de tafel heeft gezeten met zowel Bergwijn als Steven Berghuis. "Ik heb eerst geluisterd. Het is belangrijk om te luisteren naar wat die jongens voelen en naar wat ze te vertellen hebben", begint de Ajax-coach. "Het is belangrijk om met jongens als Berghuis en Bergwijn te praten en ze te helpen. Met die jongens ga je beginnen en zij moeten een belangrijkere rol krijgen in het elftal."

Vervolgens zoomt Van 't Schip in op zijn gesprek met Bergwijn. "Ik heb met hem gesproken: hoe sta je erin? Ik lees verhalen dat ik je niet als aanvoerder wil, maar dat is niet het geval: ik heb met niemand gesproken daarover. Daar kwam goed en mooi uit, over dat hij die verantwoordelijkheid op zich neemt. Hij geeft ook toe dat hij niet iemand is die graag praat, maar wel iemand die in de groep bezig is en wil helpen."

"Ik en mijn staf moeten hem daar ook nog eens mee helpen en dat vuurtje aanwakkeren. De jongens hebben allemaal een beetje liefde nodig, maar de zweep moet er ook soms even over. Berghuis en Bergwijn zijn daar ongelofelijk belangrijk in", besluit Van 't Schip.