Spakenburg weer blij met bekerstunt

Spakenburg dolt Ajax na volgende bekerstunt: 'Uit maken we daar aardige kans'

1 november om 08:57

Het is Spakenburg ook dit seizoen weer gelukt om een club uit het betaald voetbal uit te schakelen. Nadat vorig jaar FC Groningen en FC Utrecht op de pijnbank gingen, was nu Helmond Sport aan de beurt. Als het aan Spakenburg ligt blijft het ook dit seizoen niet bij de tweede ronde.

"Als je een heel goed team hebt, dan vul je elkaar ook goed aan", vertelt de inmiddels landelijk bekende trainer Chris de Graaf in gesprek met ESPN. "Dan kun je ook binnen een wedstrijd keuzes maken. Aan de hand van hoe een wedstrijd verloopt. Dan kun je bepaalde types gaan brengen." De coach doelt daarmee op Ahmed El Azzouti, de spits die tegenwoordig de voorkeur krijgt boven captain Floris van der Linden en die in de slotfase de 2-1 maakte.

El Azzouti was dan ook erg blij met zijn heldenrol en doelpunt tegen Helmond Sport. Daarnaast kon hij het niet laten om nog een kleine sneer naar Ajax uit te delen. "We hebben natuurlijk gewoon een plan in de wedstrijd. Floris heeft in de competitie weinig gespeeld. De trainer zei dat dit een wedstrijd was waarin hij lekker mocht gaan knallen. Ik denk dat je tegen Ajax-uit nog aardig kans maakt nu."

Van der Linden stond vorig seizoen nog voor een overstap naar FC Groningen, maar besloot bij Spakenburg te blijven. Tegenwoordig is hij dus niet altijd basisspeler meer, maar de honger is er nog altijd. "Het enige dat je kan doen is als je speelt je uiterste best doen. Bewijzen dat je belangrijk bent voor de ploeg. Ik denk dat ik dat vandaag met een goal en twee assists wel gedaan heb." Het werd uiteindelijk 3-1 voor Spakenburg.