Supportersvereniging FC Groningen niet in gesprek met rvc na nieuwe eisen

FC Groningen-supporters zeggen vertrouwen in rvc op en spreken van 'enorme crisis'

1 november om 09:20

De supportersvereniging van FC Groningen heeft het vertrouwen in de raad van commissarissen opgezegd. De twee partijen zouden met elkaar in gesprek gaan, maar de nummer dertien van de Keuken Kampioen Divisie stelde op het laatste moment opeens nieuwe voorwaarden. De sv van De Trots van het Noorden maakt zich grote zorgen, en spreekt van een 'enorme crisis'. 

De sv van Groningen kampt met grote zorgen over de sportieve en financiële situatie van Groningen en vroeg om die reden eind vorige week om een gesprek met de rvc. De rvc gaf vervolgens gehoor, 'maar in een later stadium werden er volgens de supporters door de rvc voorwaarden aan gekoppeld aan het doorgaan van het gesprek', meldt Voetbal International. Zo zou onder meer zijn geëist dat directeur Wouter Gudde deel zou nemen, waarna de sv besloot om af te zien van het gesprek. 

"Dit gaat wat ons betreft voorbij aan de insteek die wij als Supportersvereniging voor ogen hebben", luidt de reactie van de sv, opgetekend door VI. "Wij vinden het onbegrijpelijk dat de rvc niet zonder voorwaarden in gesprek met supporters wil. Dit versterkt ons beeld dat de rvc onvoldoende urgentiebesef heeft van de enorme crisis waarin FC Groningen bevindt. Hierdoor hebben wij als Supportersvereniging geen kennis kunnen nemen van de visie die de rvc heeft om de club uit de huidige malaise te halen."

De huidige situatie heeft nu tot een vertrouwensbreuk geleid. "Door deze gang van zaken kan de Supportersvereniging niet anders dan de rvc beoordelen op de dramatische resultaten van de afgelopen drie jaar. Daarom zeggen wij als bestuur van de Supportersvereniging het vertrouwen in de rvc op." De club van trainer Dick Lukkien degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie. De ambitie om direct terug te keren heeft inmiddels al een paar flinke tikken gekregen. Van de eerste twaalf wedstrijden verloor Groningen er vier en speelde het er twee gelijk.