Van Nistelrooy content met eigen spel

  Van Nistelrooy content met eigen spel

  Gepubliceerd: zaterdag 14 juni 2008 om 18:40za 14-06-2008 om 18:40

  "Voor het eerst in mijn loopbaan ben ik super tevreden met een wedstrijd waarin ik niet heb gescoord", zei de Real Madrid-spits na zijn 62e interland. "Ik ben heel blij met de wijze waarop ik vrijdag heb gespeeld."

  De doelpuntenmachine leeft normaal gesproken van zijn doelpunten. "Dat is mijn spel, doelpunten maken. Nu had ik ook een wat andere rol. Ik ben blij met de manier waarop ik die heb ingevuld en met de complimenten die ik heb gekregen."

  Van Nistelrooy speelde een belangrijke rol in de 4-1 overwinning. Volgens hemzelf is dat een voordeel van het systeem dat Oranje hanteert. "Het voordeel van deze formatie is dat we heel veel spelers hebben die kunnen scoren. Voor een vermeend gebrek aan productiviteit ben ik ook nooit zo bang geweest. We kunnen druk zetten en op de counter spelen. Er zijn bij dit Oranje veel opties."

  Toch had Oranje het enige tijd flink lastig in Bern. Van Nistelrooy: "Bij vlagen hebben we onder grote druk gestaan. Edwin van der Sar heeft ons een paar keer gered. Onze kracht is dat we in die fases zijn blijven voetballen, gebruik hebben gemaakt van de ruimte die er kwam. Daarom hebben we het gered."

  Lees meer over:Ruud van Nistelrooy

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws