Derksen uit kritiek op Van Halst

Derksen maakt Ajax-kopstuk met grond gelijk: 'Zou me nooit meer laten zien'

1 november om 11:47

Johan Derksen kan geen begrip opbrengen voor de manier waarop Jan van Halst zich profileert bij Ajax. De interim-algemeen directeur staat volgens de analist overal bij en dat zou Derksen in zijn positie in ieder geval nooit hebben gedaan.

"Ik zou me nooit meer buiten durven laten zien", vertelt Derksen over de manier van werken van Van Halst, terwijl hij nauw betrokken was bij de dramatisch verlopen Ajax-zomer. "Het is zo grappig dat hij met alle nieuwe mensen op de foto gaat. Die man rijdt helemaal vanuit Enschede waar hij woont, maar voor de foto naar Amsterdam. Alleen niemand neemt hem meer serieus. Hij zat ook op de tribune bij PSV op het ereterras."

Valentijn Driessen zat bij Derksen aan tafel bij Vandaag Inside. "Hij kan beter die tribune gaan zitten. Hij is nota bene de veroorzaker van alle ellende. Hij heeft er een puinhoop van gemaakt. Als ik hem was zou ik gewoon thuis blijven, hij kan zich beter ook niet meer vertonen." Van Halst is wel nog altijd algemeen directeur en dat blijft hij totdat Alex Kroes van AZ over mag komen.