Van Halst wijst Kelvin de Lang aan als technisch directeur Ajax

Van Halst wijst technisch directeur Ajax aan: 'Hij coördineert transferwindow'

31 oktober om 06:48
Laatste update: 31 oktober om 09:10

Kelvin de Lang is voorlopig technisch directeur bij Ajax. Jan van Halst, tijdelijk algemeen directeur in Amsterdam, vertelt dat de hoofdscout komende transferperiode ook het 'eerste aanspreekpunt' is.

Van Halst geeft toe dat het roerige tijden zijn in de hoofdstad. "Het is intensief en ook af en toe heftig. Ze hebben mij gevraagd een periode te overbruggen tot mijn opvolger er is. Daar heb ik mee ingestemd. Ik wist dat het uitdagend zou zijn", zegt hij tegen Ajax TV. De interim-directeur, die begin volgend jaar het stokje overdraagt aan Alex Kroes, vindt het mooi dat veel mensen Ajax willen helpen. 

Hij wijst naar onder meer John van 't Schip, Louis van Gaal en Danny Blind. "Een ander voorbeeld is Klaas-Jan Huntelaar. We hebben op dit moment geen technisch directeur, hij is technisch manager. Nu heeft hij even rust nodig, dat gunnen we hem ook", doelt Van Halst op de burn-out van de oud-spits. "We hebben Kelvin de Lang gevraagd of hij die rol op interim basis wil oppakken. Hij gaat dat coördineren, ook richting de transferwindow.

Van Halst bevestigt dat De Lang in januari de functie van technisch directeur vervult. "Hij is betrokken bij transfers. Hij is het eerste aanspreekpunt daarin. De coördinator, technisch manager op interim basis. Wel gebruikmakend van alle kennis die hier is."