Van 't Schip: 'Bij kopen van bepaalde jongens zijn fouten gemaakt bij Ajax'

Van 't Schip: 'Bij kopen van bepaalde jongens zijn fouten gemaakt bij Ajax'

30 oktober om 23:55

Er zijn fouten gemaakt bij het samenstellen van de huidige Ajax-selectie, erkent John van 't Schip. De kersverse interim-trainer ziet onder meer een gebrek aan ervaring in zijn selectie. Toch ziet hij ook kansen in Amsterdam.

Van 't Schip is maandag gepresenteerd bij Ajax. Aan het einde van de dag nam hij nog de tijd om in te bellen bij Rondo. Daar doet Van 't Schip zijn verhaal over de Ajax-selectie. "Wat ik heb gezien van waar het aan ontbreekt: tegen PSV was het gewoon heel goed in de eerste helft, al waren er toen ook nog steeds momenten waarop het kwetsbaar was. Maar het verval is daarna te groot. Dat komt ook doordat je niet terug kunt vallen op bepaalde afspraken en vastigheden", stelt hij.

"Daar moet je naar toe werken, dat is de basis van elk elftal. We moeten daar terug naar toe", vervolgt Van 't Schip, die daarna de vraag krijgt of er te weinig kwaliteit in de Ajax-selectie zit. "Dat zal misschien zo zijn, maar ik geloof ook dat het niet zo slecht is als het nu lijkt. Ik denk dat we daarin heel grote stappen kunnen maken. Dat we moeten kijken naar de selectie en een betere balans nodig hebben, is duidelijk."

Van 't Schip trekt vervolgens een harde conclusie, nadat Ajax een slechte transferzomer kende onder Sven Mislintat. "Er zijn fouten gemaakt, in het aankopen van bepaalde jongens. Je hebt te weinig hiërarchie en ervaring, maar daar hebben we niks aan. We moeten er nu uit halen wat erin zit. Het is een beetje voorbarig om te roepen dat we kampioen kunnen worden, je moet realistisch blijven. Maar je moet ook ambitie hebben. We willen zo hoog mogelijk eindigen en Europees voetbal halen."