Boymans doet onthulling over wild voetballeven: 'Was weleens drugs in het spel'

Boymans onthult escapades als profvoetballer: 'Was weleens drugs in het spel'

1 november om 14:11

Ruud Boymans, de oud-spits van onder meer AZ, FC Utrecht en Willem II vertelt in gesprek met De Telegraaf over zijn tijd in de Domstad, waarin hij zich bij het uitgaan weleens laafde aan drugs. Nooit nam hij echter het risico om onder invloed het veld te betreden.

Toen Boymans bij FC Utrecht onder contract stond, kwam hij op het idee om na zijn voetbalcarrière aan de slag te gaan in het festivalleven. "Na het bezoek aan Ibiza en mijn eerste drugsbeleving ging ik steeds meer feesten en ontstond het idee om eigen feesten te organiseren. Het kwam wel eens voor dat ik uitging en dat er drugs in het spel was. Dat besef ik", aldus de voormalig aanvaller, die niet vindt dat hij onverantwoorde risico’s nam. "Ik heb het steeds goed kunnen managen. Je moet je momenten pakken. Ik heb nooit onder invloed op het veld gestaan."

Boymans kende een goede tijd in Utrecht, waar hij regelmatig tot scoren kwam en geliefd was onder de fans. Na het leven als voetballer werkt hij nu echter voor No Art, een platenlabel dat betrokken is bij organisatie van feesten en festivals. "Ik zorg voor partnerships, de merchandising van onze kledinglijn, de programmering van de kunst en de marketing. Er komt heel wat bij kijken. No Art is meer dan alleen een muzieklabel, het is meer een levensstijl."