Schöne twijfelt na Dost-incident over toekomst: 'Te vaak gebeurd om mij heen'

Schöne twijfelt na Dost-incident over toekomst: 'Te vaak gebeurd om mij heen'

1 november om 14:56
Laatste update: 1 november om 15:03

De gebeurtenis rond Bast Dost heeft Lasse Schöne aan het denken gezet. Eerder was de Deen getuige hoe bij Abdelhak Nouri het noodlot toesloeg, en voormalig ploeggenoten Daley Blind en Christian Eriksen kregen met hartproblemen te maken. Het doet bij Schöne de vraag rijzen hoe lang hij nog als voetballer door wenst te gaan, zo geeft hij aan bij de NOS.

Wat er exact speelt bij Dost is vooralsnog niet duidelijk. De NEC-spits ging tijdens het duel tussen NEC en AZ naar de grond, waarna hij behandeld werd. In een Amsterdams ziekenhuis wordt hij onderzocht. "Het is te vaak gebeurd bij mensen om mij heen", spreekt Schöne uit. "Je kan je er nooit op voorbereiden. In het moment ben je met andere dingen bezig, maar achteraf dacht ik wel: ongelooflijk dat dit weer gebeurt. Ik ben er zo vaak dicht bij geweest, terwijl je dit juist niet wil meemaken. Dat doet wel wat met je."

"Natuurlijk doet me dit ook twijfelen", vervolgt de middenvelder. "Als ik eerlijk ben, denk ik daar wel over na. Ik weet dat mijn carrière een keer eindigt, ik ben ook niet meer de jongste. Dit soort momenten moet je altijd even laten landen, maar ik praat er wel veel over met mensen uit mijn omgeving. Dat is logisch. Op dit soort momenten denk ik er nog meer over en wordt het ook duidelijker. Er zijn dingen belangrijker dan voetbal."