Warnock voorspelt ontslag Ten Hag: 'Redt het niet bij United'

Ontslag van Ten Hag voorspeld: 'Hij gaat het niet redden bij Man United'

1 november om 18:56
Laatste update: 1 november om 19:48

Neil Warnock denkt niet dat Erik ten Hag het gaat redden bij Manchester United. De ervaren Engelse manager is kritisch op de ex-coach van Ajax en kraakt onder meer zijn aankoopbeleid op Old Trafford.

De druk op Ten Hag neemt steeds verder toe. Warnock vreest dat een ontslag onvermijdelijk is. "Toen hij arriveerde dacht ik dat hij het antwoord was", vertelt hij aan TalkSPORT. "Ik dacht dat de spelers van United zijn discipline nodig hadden. Maar ik moet nu zeggen dat ik niet met plezier naar zijn aanpak kijk."

Warnock wijst onder meer naar het transferbeleid van Manchester United, dat afgelopen zomer zo'n tweehonderd miljoen euro spendeerde. "Het geld dat hij heeft uitgegeven aan nieuwe spelers. Wat je ook denkt van de eigenaren, ze hebben serieus geld beschikbaar gesteld. Voor sommige spelers is zestig, zeventig miljoen pond betaald, maar ze zouden in mijn tijd bij Huddersfield Town niet hebben gespeeld."

Volgens Warnock ontbreekt het aan een duidelijke speelwijze bij The Mancunians. "Ik zie niet wat ze willen doen en hoe ze dat willen doen. Alles wat ze doen als ze de bal hebben is die in bezit houden. Ik zie er helemaal niets in. Ik zie ook geen gelukkige werkomgeving bij United. Ik denk niet dat deze manager dat gaat oplossen. Ik denk niet dat hij het gaat redden, en ik denk dat hij dat zelf ook al weet. Hij moet gefrustreerd zijn door het gebrek aan vooruitgang." 

Manchester United staat momenteel op een teleurstellende achtste plaats in de Premier League. Woensdagavond speelt de ploeg van Ten Hag het League Cup-duel met Newcastle United. De aftrap is om 21.15 uur.