Hato over doelen: 'Eén van beste verdedigers van zijn generatie'

Timber als voorbeeld bij Ajax: 'Mijn droom om ooit zo'n transfer te maken'

1 november om 19:17

Jorrel Hato onthult welke stippen hij aan de horizon heeft gezet. De zeventienjarige verdediger van Ajax is uitgesproken over zijn ambities en doelen.

"Ik wil de Champions League winnen, zo lang mogelijk basisspeler zijn van het Nederlands elftal en ik hoop dat men ooit zegt: Die Hato was één van de beste verdedigers van zijn generatie", laat Hato weten in een interview met ELF Voetbal.

"De Champions League is een kinderdroom, maar die andere doelen zijn met de jaren gegroeid", legt het Ajax-lichtpuntje uit. "Ik keek veel voetbal, maar heb nooit een specifiek iemand als voorbeeld gehad. Ik hoop ieder jaar een stapje te zetten in mijn ontwikkeling. De doelen die ik per jaar stel zijn ook niet héél groot, want het zijn kleine en realistische doelen. Al moet ik zeggen dat ik voorloop ten opzichte van mijn gezette doelen, haha."

Hato ziet Jurriën Timber als een voorbeeld, niet in de laatste plaats door de overeenkomsten in het veld. "Helaas is hij zwaar geblesseerd geraakt in zijn eerste Premier League-wedstrijd voor Arsenal, maar hij is nog jong en heeft dan ook een mooie toekomst voor zich. De stap naar Arsenal was in ieder geval een prachtige voor 'm. Het is ook mijn droom om ooit zo'n transfer te maken, maar ik besef goed dat ik nog een hele lange weg heb af te leggen."