Davids kraakt 'tenenkrommend' Ajax en wijst naar Hato: 'Zoveel fouten'

Davids kraakt 'tenenkrommend' Ajax en wijst naar Hato: 'Zoveel fouten'

30 oktober om 21:53

Edgar Davids is ervan geschrokken hoe snel het bij Ajax bergafwaarts is gegaan. De voormalig Oranje-international wijst in het bijzonder naar Jorrel Hato, die in zijn ogen noodgedwongen een vaste waarde is.

Bij Rondo op Ziggo Sport wordt Davids gevraagd hoe hij naar Ajax kijkt. "Tenenkrommend", luidt het antwoord. "Het is heel moeilijk. Niet alleen vanwege de selectie, ook gewoon de directeurs die aangesteld zijn. De Raad van Commissarissen...", somt hij op. "Overal is het een rommeltje. Dat uit zich in het veld. Er is zoveel puin te ruimen in zo'n kort tijdsbestek."

"Ze staan laatste. Als je dat een halfjaar geleden had gezegd, was je voor gek verklaard", vervolgt Davids. "Waar moet je beginnen? Bij de trainer, in de hoop dat hij het op de rit krijgt? Het is heel lastig." Davids ziet dat Ajax een extreem jong team heeft, wat het nog lastiger maakt voor een trainer. "Die moet je allemaal aandacht geven. Hato is zeventien jaar, hoeveel wedstrijden heeft die gespeeld? Normaliter moet je een zeventienjarige niet zoveel wedstrijden laten spelen."

Hato is centraal achterin een vaste waarde. "Ik zie hem zoveel fouten maken. Normaliter moet je een maandje even naar het tweede, even rust. Dit is voor mij een teken aan de wand. Dat Ajax dit moet doen...", doelt hij op een vaste basisplaats voor Hato.