Malen knikkert Weghorst uit beker, Leverkusen moet flinke eindsprint trekken

01-11-2023 19:50 Laatste update: 20:05
9

Borussia Dortmund heeft ten koste van TSG Hoffenheim de derde ronde van de DFB-Pokal bereikt. In het Signal Iduna Park werd het door een doelpunt van Marco Reus 1-0. Bayer Leverkusen verslikte zich bijna in SV Sandhausen, de nummer zeven van de 3. Liga.

Voor Wout Weghorst en TSG Hoffenheim zit het Duitse bekeravontuur erop. De Nederlandse spits ging met zijn ploeg nipt onderuit op bezoek bij Borussia Dortmund. Voor Borussia maakte Marco Reus vlak voor rust de enige treffer van de wedstrijd.

Donyell Malen viel 25 minuten voor tijd in bij de thuisploeg en was nog dichtbij de 2-0, maar zijn inzet verdween in het zijnet. Weghorst pakte in de 75ste minuut een gele kaart wegens commentaar op de arbitrage. Hoffenheim eindigde de wedstrijd met tien man, toen Ozan Kabak een overtreding beging nadat hij door de benen werd gespeeld door Malen. Kabak kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart.

Leverkusen moet flinke eindsprint trekken

Bayer Leverkusen verslikte zich woensdagavond bijna in SV Sandhausen, dat uitkomt op het derde niveau van Duitsland. De ploeg van trainer Xabi Alonso gaf tot twee keer toe een voorsprong weg en leek lange tijd op een gelijkspel af te stevenen. Dankzij een meer dan stevige eindsprint werd er in de laatste tien minuten nog drie keer gescoord door Leverkusen, waardoor er uiteindelijk met 2-5 werd gewonnen.

De doelpunten aan de kant van Leverkusen werden gemaakt door Exequiel Palacios (penalty), Jonathan Tah, Adam Hlozek (2x) en Amine Adli.