Luis Suárez gaat voetballoopbaan vervolgen bij Inter Miami

'Kogel lijkt door de kerk: Suárez gaat herenigd worden met boezemvriend Messi'

1 november 2023 om 21:15

De kogel lijkt door de kerk: het volgende hoofdstuk in de voetballoopbaan van Luis Suárez heet Inter Miami. Dat meldt de Uruguayaanse krant El País woensdag. Bij de MLS-club wordt de 36-jarige spits van Grêmio dan herenigd met zijn boezemvriend Lionel Messi. 

Suárez heeft bij het Grêmio nog een contract tot het einde van dit seizoen, dat in Brazilië al in december eindigt. Daarna is hij transfervrij, waardoor een mogelijke overstap naar Inter Miami eigenlijk geen struikelblokken kent. Er zou al mailcontact zijn geweest tussen de speler en zijn waarschijnlijk nieuwe club, die hem een eenjarig contract aan gaat bieden. 

El País weet dat de oud-speler van onder meer Ajax en Liverpool een stap naar Miami wel ziet zitten. De aanwezigheid van Messi, Sergio Busquets en ook Jordi Alba, allemaal voormalig ploeggenoten van hun gezamenlijke tijd bij FC Barcelona, zou daarbij van grote invloed zijn. 

Als Suárez uiteindelijk daadwerkelijk de overstap maakt naar de club van eigenaar David Beckham, dan heeft hij tijdens zijn voetballoopbaan in maar liefst drie continenten hebben gespeeld. De rechtspoot begon in bij Nacional in zijn thuisland, waarna hij de Europese velden veroverde met respectievelijk FC Groningen, Ajax, Liverpool, Barcelona en Atlético Madrid. Daarna keerde hij terug naar Nacional, om eind vorig jaar te tekenen bij Grêmio. Voor die club maakte hij dit seizoen tien doelpunten in 25 duels.