Tegenvaller voor De Ligt: Oranje-international valt geblesseerd uit in bekerduel

Update: De Ligt opnieuw geblesseerd aan dezelfde knie, Tuchel maakt zich zorgen

1 november om 23:48
Laatste update: 1 november om 23:47

Matthijs de Ligt is woensdagavond al vroeg in de bekerwedstrijd van Bayern München tegen FC Saarbrücken geblesseerd uitgevallen. Dat is een flinke tegenvaller, want de Oranje-international was juist net weer terug van een blessure. 

Halverwege de eerste helft op bezoek bij de derdedivisionist ging het mis voor de verdediger van Bayern, die in het gras bleef steken en bij die actie geblesseerd raakte. Thomas Tuchel, de trainer van Bayern, keek teleurgesteld toe hoe De Ligt het veld moest verlaten. De ernst van de kwetsuur is nog niet bekend. 

Voor zowel De Ligt als voor Bayern is een nieuwe blessure een flinke tegenvaller. De Ligt was nog maar net hersteld van een eerdere kwetsuur en hoopte eindelijk een serie wedstrijden achter elkaar te kunnen spelen. Zaterdag gaat Bayern bovendien op bezoek bij rivaal Borussia Dortmund, maar zal dat dus waarschijnlijk zonder De Ligt moeten doen. 

Ook voor het Nederlands elftal is het uitvallen van De Ligt een flinke tegenvaller. Bondscoach Ronald Koeman nam de verdediger op in de voorselectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Ierland (18 november) en Gibraltar (21 november). Of De Ligt die wedstrijden mist, is nog niet duidelijk. 

Update: Thomas Tuchel geeft aan dat De Ligt opnieuw geblesseerd is geraakt aan dezelfde knie die hem eerder een tijd aan de kant hield. "Het is weer dezelfde knie, hetzelfde kapsel. Het is heel pijnlijk, we moeten afwachten."