Weer een stunt in KNVB Beker: AFC laat verliezend PEC verbijsterd achter

01-11-2023 21:58 Laatste update: 22:18
79

Na de eerdere stunt van HHC Hardenberg is ook AFC er woensdagavond in geslaagd geschiedenis te schrijven. In eigen huis werd Eredivisionist PEC Zwolle getrakteerd op een 1-0 nederlaag, waardoor het over en uit is voor de Zwollenaren in de KNVB Beker. Collega-Eredivionist Sparta verzekerde zich op bezoek bij VV IJsselmeervogels wel van de volgende ronde, door vrij simpel met 0-2 te winnen.

AFC - PEC Zwolle
AFC staat momenteel tiende in de Tweede Divisie, PEC is de huidige nummer negen van de Eredivisie. De verschillen op het veld waren echter minder groot. Wel kregen de bezoekers uit Zwolle na een goede kans via Eliano Reijnders, maar hij verzuimde te scoren. Ook Tolis Velios kreeg voor rust nog een grote mogelijkheid.

In het tweede bedrijf lukte het de Zwollenaren maar niet om af te drukken, al viel het aantal kansen ook wel mee. Toen AFC na 86 minuten spelen opeens op voorsprong kwam, sloeg de paniek toe. Wessel Been vond het net uit een hoekschop. PEC zette vervolgens alles op alles om een blamage te voorkomen, maar slaagde daar niet in.

IJsselmeervogels - Sparta Rotterdam
De sfeer op Sportpark De Westmaat was om te smullen. Toen beide elftallen het veld betraden, was er fraai vuurwerk te zien. De Rotterdammers dachten na elf minuten spelen op voorsprong te komen, maar de treffer van Charles-Andreas Brym werd uiteindelijk afgekeurd wegens buitenspel. Twee minuten later kreeg Sparta opnieuw een grote kans via Saïd Bakari, maar hij miste. Even voor rust kwamen de bezoekers alsnog op voorsprong. Camiel Neghli nam het doelpunt voor zijn rekening.

Na rust slaagde Sparta er, ondanks een aantal kansen, aanvankelijk niet in om de score te verdubbelen. Dat bleek ook niet nodig, want IJsselmeervogels slaagde er niet in om de Rotterdamse muur echt aan het wankelen te brengen. In de slotfase tekende Andreas Brym toch nog voor de 0-2, waardoor de Spartanen vrij simpel doorbekeren.

Rijnsburgse Boys - FC Groningen
Het in zwaar weer verkerende Groningen kon zich op bezoek bij Rijnsburgse Boys, de nummer veertien van de Tweede Divisie, geen nieuwe misstap veroorloven. Groningen draait immers zeer matig in de Keuken Kampioen Divisie en staat dertiende. Zonder de afwezige trainer Dick Lukkien, die kaakproblemen ondervindt, duurde het 71 minuten voor de enige treffer van de avond viel. Marvin Peersman scoorde en voorkwam daarmee een nieuwe Groningen-domper.