Gakpo en Kluivert scoren op Anfield, Dahl Tomasson niet opgewassen tegen Chelsea

Gakpo en Kluivert vinden het net, Dahl Tomasson niet opgewassen tegen Chelsea

1 november 2023 om 22:38
Laatste update: 1 november 2023 om 22:50

Cody Gakpo heeft Liverpool woensdagavond aan een zege op Bournemouth geholpen. In de wedstrijd om de EFL Cup werd het mede dankzij een doelpunt van de Nederlander 1-2. Chelsea won in eigen huis gemakkelijk van het Blackburn Rovers van trainer Jon Dahl Tomasson.

Bournemouth - Liverpool 1-2

De EFL Cup-wedstrijd tussen Liverpool en Bournemouth kreeg een Nederlands tintje. Hoewel Jürgen Klopp zijn aanvoerder Virgil van Dijk en Ryan Gravenbergh rust gunde, koos hij in de basiself wel voor Cody Gakpo. De Oranje-international werd in de spits geposteerd en die keuze betaalde zich uit. Als een echte 'nummer 9' was de Nederlander in de 31ste minuut als eerst bij de bal nadat het schot van Harvey Elliot nog kon worden gekeerd door doelman Ionut Radu.

In de tweede helft bracht een andere Nederlander de spanning terug in de wedstrijd. Na iets meer dan een uur spelen kopte Justin Kluivert uit een corner de gelijkmaker tegen de touwen. Die vreugde was van korte duur, want de ingevallen Darwin Nuñez maakte vijf minuten later de 1-2 voor de uitploeg en zette daarmee de eindstand op het bord.

Chelsea - Blackburn Rovers 2-0

Chelsea had in eigen huis geen kind aan het Blackburn Rovers van manager John Dahl Tomasson. Via Benoit Badiashile en Raheem Sterling stond binnen het uur de 2-0 eindstand op het bord. De overwinning is een welkome opsteker voor Chelsea, dat in de competitie nog geen potten kan breken. Na tien wedstrijden staat de club uit Londen op een teleurstellende elfde plaats.

De Nederlander Ian Maatsen bleef de hele wedstrijd op de bank bij Chelsea. Oud-PSV'er Noni Madueke viel in de slotfase van de wedstrijd in, maar werd niet gevaarlijk.