De Jong eerlijk: 'De sfeer op de Ajax-kantoren is echt heel slecht op dit moment'

De Jong eerlijk: 'De sfeer op de Ajax-kantoren is echt heel slecht op dit moment'

2 november om 10:51

Ook op kantoor is de sfeer momenteel niet goed bij Ajax, zo erkent Siem de Jong. De oud-middenvelder volgt een traineeship bij de Amsterdamse club, waardoor hij regelmatig te vinden is in de kantoren van Ajax.

In de podcast Football is Life van De Jong en Daley Blind krijgt eerstgenoemde de vraag of de werksfeer leuk op de Ajax-kantoren, nu het sportief niet goed gaat met de club. "Nee, dat is niet leuk", antwoordt De Jong eerlijk. "De sfeer is natuurlijk wel echt heel slecht op dit moment. Dat merk je op kantoor aan de mensen die je ziet en spreekt. Iedereen daar heeft er natuurlijk gewoon mee te maken. Hopelijk komen we hier snel uit."

De Jong is onderdeel van een nieuw opleidingstraject bij Ajax. De Amsterdammers willen oud-spelers van de club, die gestopt zijn met voetballen, een kijkje in de keuken geven en helpen met het opstarten van een tweede loopbaan. Daarmee hoopt Ajax uiteindelijk meer oud-spelers aan zijn organisatie toe te gaan voegen. De Jong behoort samen met Kelly Zeeman, Daniel de Ridder en Ricardo van Rhijn tot de eerste lichting van oud-spelers die het nieuwe opleidingstraject doorlopen.