Vermoedelijke opstelling Ajax voor duel met FC Volendam

Vermoedelijke opstelling debuterende Van 't Schip: Ajax gewijzigd op één plek

2 november 2023 om 08:55
Laatste update: 2 november 2023 om 10:03

De debuterende Ajax-trainer John van 't Schip gaat vermoedelijk één wijziging aanbrengen voor het duel met FC Volendam van donderdagavond. Onder zijn leiding gaan de dolende Amsterdammers proberen om de laatste plaats op de ranglijst achter zich te laten. 

Door de 5-2 nederlaag van afgelopen zondag bij PSV start Ajax tegen Volendam voor het eerst in de geschiedenis als de nummer laatst aan een Eredivisie-wedstrijd. Van 't Schip gaat naar alle verwachting nauwelijks wijzigingen aanbrengen. Alleen het meespelen van Gaston Avila is onzeker. De Argentijnse verdediger kwam erg matig voor de dag tegen PSV, en werd vroegtijdig naar de kant gehaald. Mogelijk kiest Van 't Schip voor Borna Sosa als zijn vervanger, al moet nog blijken of de Kroaat op tijd fit is voor het treffen met Volendam. 

Op het middenveld lijkt Van 't Schip opnieuw te kiezen voor Kenneth Taylor en Branco van den Boomen, die met een schot van afstand nog de score wist te openen in Eindhoven. Ook lijkt er weer een plek te zijn ingeruimd voor de IJslander Kristian Hlynsson, tegen FC Utrecht nog goed voor twee treffers. Voorin zullen Brian Brobbey, Steven Bergwijn en Steven Berghuis aan de aftrap verschijnen. 

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Ramaj; Gaaei, Sutalo, Hato, Sosa; Van den Boomen, Hlynsson, Taylor; Berghuis, Brobbey, Bergwijn