FC Volendam-aanvoerder Mirani heeft vertrouwen in resultaat bij Ajax

Volendam wil winnen bij Ajax: 'Hebben het geloof een punt of meer te pakken'

2 november 2023 om 07:55
Laatste update: 2 november 2023 om 07:58

Het ontbeert Damon Mirani donderdagavond op bezoek bij Ajax in ieder geval niet aan zelfvertrouwen. De aanvoerder van FC Volendam geeft in gesprek met De Telegraaf aan dat hij en zijn teamgenoten er geloof in hebben dat Volendam, net als vorig jaar, een resultaat kan boeken in de Johan Cruijff ArenA. 

Mirani was begin dit jaar trefzeker voor Volendam, dat Ajax toen op 1-1 hield. Dat gelijkspel betekende heel snel daarna het ontslag van Alfred Schreuder. Ruim negen maanden later is de situatie in Amsterdam nog altijd chaotisch. De centrale verdediger hoopt daarvan te kunnen profiteren. "We hebben het geloof opnieuw een punt of meer te kunnen paken", vertelt hij aan De Telegraaf. 

Volendam en Ajax begonnen afgelopen zondag tegelijkertijd (14.30 uur) aan hun wedstrijden tegen respectievelijk Excelsior en PSV. De Palingboeren wonnen met 3-1, terwijl de Amsterdammers na een dramatische tweede helft in Eindhoven met 5-2 klop kregen van PSV. "Ik heb delen van die wedstrijd teruggezien. Ajax kreeg de eerste helft de beste kansen en het was niet gek geweest als het halverwege 1-4 had gestaan. Nu was het 1-2 en draaide PSV het knap om."

Het doet Mirani wel pijn om te zien dat Ajax is afgegleden naar de laatste plek op de ranglijst. "Ik heb een speciale band met die mooie club en hoop altijd dat ze het goed doen. Alleen nu komen wij op bezoek en wil ik die punten toch echt meenemen naar Volendam. Daarna mag Ajax de weg omhoog inzetten", besluit hij. Ajax - Volendam begint donderdagavond om 20.00 uur. Het is de eerste wedstrijd onder leiding van nieuwbakken trainer John van 't Schip.