Henk ten Cate zei nee tegen Ajax-aanbod

'Ten Cate wijst hoofdtrainerschap Ajax af om bijzondere reden'

1 november 2023 om 22:54
Laatste update: 2 november 2023 om 00:29

Ajax heeft Henk ten Cate benaderd na het ontslag van Maurice Steijn, maar eerstegenoemde zei om een 'vreemde reden' nee tegen het aanbod. Dat heeft Johan Derksen woensdagavond verteld bij Vandaag Inside. Inmiddels zijn de Amsterdammers aan de haal gegaan met John van 't Schip, die de rest van dit seizoen aan het roer staat in de Johan Cruijff ArenA. 

"Ik hoorde dat Henk ten Cate eerst was benaderd, omdat Johnny van 't Schip natuurlijk in die moeilijke situatie met zijn vrouw zat", aldus Derksen. "Henk heeft het niet gedaan om een hele vreemde reden. Hij gaat de rol van hoofdinspecteur spelen in een politieserie, Sleepers, voor Videoland. Tien afleveringen. Dat gaat een beetje moeilijk samen."

Presentator Wilfred Genee vraagt vervolgens of dat verhaal echt klopt, waarna Derksen het bevestigt. "Ik denk dat Henk ook niet zo'n zin had, want Henk heeft dit spelersmateriaal gezien en hij heeft gedacht: ik word nooit vijfde met dit zooitje." Tafelgenoot René van der Gijp is van mening dat Ten Cate niet 'kapot zou zijn gegaan' als hij wel ja had gezegd op het Ajax-aanbod. "Hij heeft zijn CV klaar. Als hij was mislukt bij Ajax, dan gaat dat niet ten koste van wat hij heeft gedaan."