KNVB komt met duidelijkheid over hervatting en mogelijk penaltymoment bij AZ - NEC

02-11-2023 11:25
87

Er is duidelijkheid over het restant van de wedstrijd AZ - NEC. Het duel werd afgelopen weekend gestaakt nadat Bas Dost in elkaar zakte en wordt nu op woensdag 6 december uitgespeeld. Op diezelfde avond wordt ook het treffen tussen RKC Waalwijk en Ajax uitgespeeld. Er was ook nog wat onduidelijkheid over een mogelijke strafschop voor AZ, maar die krijgen de Alkmaarders niet.

Afgelopen zondag zat de schrik erin bij AZ - NEC, toen Dost plotseling in elkaar zakte. De spits kwam snel weer bij bewustzijn en maakt het nu relatief goed. Door het angstinge moment rondom Dost werd het treffen tussen AZ en NEC in de negentigste minuut gestaakt, bij een 1-2 stand. Nu heeft de KNVB bepaald dat de resterende minuten op woensdag 6 december om 19.00 uur worden uitgespeeld. Bij het restant van de wedstrijd is publiek toegestaan.

Er was nog wat onduidelijkheid over een mogelijk penaltymoment, vlak voordat Dost medische hulp moest krijgen. Denso Kasius ging namelijk onderuit in het strafschopgebied van NEC. Het leek er aanvankelijk niet op dat de VAR die situatie al had beoordeeld, maar dat blijkt nu toch het geval. Daardoor hoeft AZ bij de hervatting niet op een strafschop te rekenen.

AZ - NEC wordt dus op dezelfde avond als RKC Waalwijk - Ajax uitgespeeld. Bij dat laatste duel raakte Etienne Vaessen buiten bewustzijn na een botsing met Brian Brobbey. De wedstrijd in Waalwijk wordt een uur na de hervatting in Alkmaar afgewerkt, om 20.00 uur dus.