Jans en FC Utrecht vrezen opnieuw de rode lantaarn bij zege Ajax op Volendam

Jans wil weg uit 'onderste drie' met Ajax en Volendam: 'Verschil naar boven klein'

2 november om 13:36

Ron Jans en FC Utrecht kijken met bovengemiddelde interesse naar de inhaalwedstrijd tussen Ajax en FC Volendam. Bij een zege van Ajax keert FC Utrecht terug naar de laatste plaats.

Die plek had FC Utrecht juist net verlaten door de 4-3 thuiszege op Ajax op 22 oktober. Jans besefte toen al dat één zege niet voldoende is om weg te komen uit de degradatiezone, schrijft De Telegraaf. "We zullen echt een serie moeten gaan neerzetten. Maar wat de stand ook is, het verschil naar boven toe is heel klein. De doelstelling is hartstikke duidelijk. Bij de winterstop willen we weg zijn bij de onderste drie en aansluiting hebben gevonden bij de middenmoot.”

De overwinning op RKC in de KNVB-beker is een welkome opsteker voor Utrecht, al was Jans nog niet helemaal tevreden. "Vooraf had ik gezegd, dat we nu eens moesten laten zien dat we kwalitatief echt beter waren dan de tegenstander. Dat is een half uur gelukt, maar daarna laten we ze toch weer terug komen. Als we het negentig minuten hadden laten zien, zouden we een beter gevoel hebben gehad dan nu. Er blijft nu toch iets hangen. Maar we hebben wel een glimp gezien van waar we naartoe willen en dat was het spel in het eerste halfuur."