Amateurs vernederd in Spanje: Getafe boekt recordzege, ook Betis scoort 12 keer

Amateurs vernederd in Spanje: Getafe boekt recordzege, Betis scoort 12 keer

2 november om 14:44
Laatste update: 2 november om 14:48

Terwijl in Nederland verschillende amateurploegen stunten in de beker, willen Getafe en Real Betis daar in Spanje niks van weten. In de eerste ronde van de Copa del Rey waren de twee teams samen goed voor 24 (!) doelpunten. 

Getafe nam het woensdag op tegen Tardienta, uitkomend op het zesde niveau van Spanje. Dat was voor trainer José Bordalás geen reden om een B-ploeg het veld in te sturen, want onder anderen Mason Greenwood verscheen gewoon aan de aftrap. Getafe maakte vijf doelpunten voor rust en voegde er daar in de tweede helft nog eens zeven aan toe: 0-12. Het is de grootste uitoverwinning in de geschiedenis van het Spaanse bekertoernooi. 

Real Betis kwam in actie tegen Hernán Cortes. Die ploeg werd totaal overrompeld en moest voor rust al negen treffers incasseren. In de tweede helft deden de amateurs nog wat terug, maar na negentig minuten stond er een enorme nederlaag op het bord: 1-12.

Het record voor de grootste bekeroverwinning in Spanje staat op naam van Real Murcia. Die ploeg won in 1992 met 14-0 van CD Cieza.