The Times: Ten Hag op glad ijs, United identificeert twee opvolgers

'Slecht nieuws voor Ten Hag: United brengt twee opvolgers in kaart'

2 november om 18:45

De positie van Erik ten Hag als manager van Manchester United hangt aan een zijden draadje, zo meldt The Times donderdagavond. The Mancunians hebben zelfs al twee mogelijke opvolgers in het vizier: Sporting Portugal-trainer Ruben Amorim en de clubloze Zinedine Zidane.

Volgens The Times onderzoekt Manchester United de alternatieven voor Ten Hag, die zich 'op glad ijs' begeeft. Na de harde nederlagen tegen Manchester City en Newcastle United hangt een ontslag de Nederlander boven het hoofd, zo weet de kwaliteitskrant op basis van een bron binnen de club. 

United heeft dus al twee mogelijke nieuwe managers in kaart gebracht met Amorim en Zidane. De situatie wordt alleen bemoeilijkt door de overnameperikelen. Jim Ratcliffe staat met zijn bedrijf INEOS op het punt om een belang te nemen in de Premier League-grootmacht. Hij wil ook zijn stempel gaan drukken op het sportieve beleid, zoals de positie van de manager. De overname is echter nog niet helemaal afgerond. De betrokken partijen moeten de laatste plooien nog gladstrijken en het kan tot eind dit kalenderjaar duren voor alle afspraken op papier staan.

The Times stelt dat de positie van Ten Hag tot vorige week geen onderwerp van gesprek was, ondanks de zwakke seizoensstart. Na de nederlagen tegen Manchester City en Newcastle moet hij echter snel een ommekeer zien te bewerkstelligen om het vege lijf te redden. The Times sluit zich bovendien aan bij The Manchester Evening News, dat eerder op de dag al schreef dat de spelers hun vertrouwen verliezen in de ex-coach van Ajax.