Van 't Schip ziet rol voor Bergwijn en Van den Boomen bij Ajax

Bergwijn blijft aanvoerder, Van 't Schip ziet tweede leider: 'Hij heeft bagage'

2 november om 19:37

John van 't Schip laat weten dat Steven Bergwijn voorlopig de aanvoerder blijft van Ajax. De interim-trainer van de Amsterdammers ziet echter ook een belangrijke rol weggelegd voor iemand als Branco van den Boomen.

Over het aanvoerderschap van Bergwijn is het nodige te doen, maar Van 't Schip ziet het niet zitten om nu weer een nieuwe aanvoerder aan te wijzen. "Het gaat er al zo vaak over. Het is een heel jonge groep", zegt hij bij ESPN. "Steven heeft al het een en ander meegemaakt. Iedere speler is op zijn eigen manier aanvoerder en Steven doet het op zijn manier. Het is een jongen die in de kleedkamer respect afdwingt bij de jongere spelers."

"Natuurlijk moet hij het wel elke keer bewijzen met zijn voeten. Hij moet leveren, dat weet hij ook. Dat geldt voor de hele groep. Hij kan het niet alleen", aldus Van 't Schip, die weet dat de aanvaller onder een vergrootglas ligt. "Dat hij veel kritiek krijgt is ook weer logisch, omdat hij in de top speelt en in het Nederlands elftal. Dan wordt er meer van hem verwacht."

Van 't Schip ziet ook een rol weggelegd voor Van den Boomen. "Het allerbelangrijkste is dat we weer een team creëren. Het is een beetje verdeeld geweest door alles wat er is gebeurd. Dat hebben we allemaal kunnen lezen en zien. Ik denk dat daar heel veel winst in te behalen is. Je moet het met elkaar doen. Misschien zijn er één of twee spelers die daarin meer de leiding kunnen pakken."

"Ik noem een Branco van den Boomen, die nog niet veel heeft gespeeld, maar wel een jongen is die iets meer bagage heeft qua leeftijd en ervaring. Hij heeft iets meer verantwoordelijkheidsgevoel, heeft hier in de jeugd gespeeld. Hij kan jongens helpen en in fases in wedstrijden een rol kan spelen", aldus Van 't Schip. "Hij moet het wel verdienen."