Van 't Schip verklaart keuze voor Ajax-debutant Martha: 'Avila wel gezien'

Van 't Schip verklaart keuze voor verrassende Ajax-debutant: 'Avila wel gezien'

2 november 2023 om 19:50
Laatste update: 2 november 2023 om 20:10

John van 't Schip heeft uitgelegd waarom hij voor Ar'Jany Martha kiest in het Eredivisie-duel met FC Volendam. Het twintigjarige jeugdproduct debuteert donderdagavond als linksback.

Van 't Schip kan nog geen beroep doen op Borna Sosa, die geblesseerd is. "Dat is één reden. En Gaston Avila heb ik wel een beetje gezien, dat is niet echt een linksback. Dat zegt hij zelf ook. Hij is een centrale verdediger", aldus de interim-trainer bij ESPN. "Salah-Eddine heeft er een paar keer gespeeld, maar Martha is een ander type speler. Van origine is hij een rechtsbuiten, maar door Dave Vos is hij dit seizoen omgeturnd tot linksback. Dat doet hij goed."

Van 't Schip somt de kwaliteiten van Martha op. "Hij is atletisch, heeft veel inhoud. Het is een jongen waarvan ik denk dat hij onbevangen kan spelen. Maar we moeten hem ook helpen. Hato moet rugdekking geven, Kenneth Taylor moet op hem letten. En dat geldt ook voor Steven Bergwijn. Maar wat ik de afgelopen dagen en op beelden van Martha heb gezien, is hij een jongen die deze positie goed kan invullen."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!