Van 't Schip over kritiek op Brobbey: 'Hij kwam naar me toe, vind ik mooi'

'Brobbey kwam naar me toe, ik vind het mooi dat hij daaraan wil werken'

2 november om 19:59

John van 't Schip neemt het op voor Brian Brobbey, die tegen PSV enkele grote kansen om zeep hielp. Onder meer Marco van Basten, een goede vriend van de interim-trainer, verbaasde zich over de 21-jarige aanvaller van Ajax.

"Wat ik met hem doe? Ik ben er pas twee dagen...", reageert Van 't Schip als hij wordt gevraagd naar Brobbey. Onder meer Van Basten verbaasde zich over de manier van afwerken van de spits. "Dat ga je niet van de een op de andere dag veranderen", aldus de interim-coach.

"Het is een jongen die graag wil. Hij komt bijvoorbeeld naar me toe: trainer ik wil ook wat meer met de spitsen trainen. Dat vind ik wel mooi", vervolgt Van 't Schip. "Of dat niet al gebeurde? Dat weet ik niet. Ik begrijp wel dat hij daaraan wil werken. Dat kan hij zelf doen, maar het is ook fijn als daar aandacht aan wordt gegeven. Daar moeten wij als trainers voor zorgen."

Volgens Van 't Schip trof hij deze week een selectie aan met weinig zelfvertrouwen. "Dat is logisch, als je kijkt naar waar ze staan. Maar het is ook een groep die jong is en heel leergierig. We hebben goed kunnen trainen de afgelopen twee dagen. De energie was heel goed. We hopen gewoon dat van wat we hebben kunnen trainen en zeggen dat veel is overgekomen."

Van 't Schip wil voor duidelijke afspraken zorgen, maar ook de lach moet terugkeren. "Je probeert het wel, maar je kunt het niet gaan forceren. Je moet gewoon goed trainen en leuke vormen bedenken, waarin de intensiteit goed is. Dat laatste moet altijd goed zijn, lichamelijk en geestelijk. Je probeert de jongens te begeleiden."