Mainz van El Ghazi ontslaat trainer

Lichtpuntje voor El Ghazi: coach die achter statement van Mainz stond vertrekt

2 november om 20:16
Laatste update: 2 november om 20:47

FSV Mainz heeft afscheid genomen van de trainer Bo Svensson. De coach van onder andere Sepp van den Berg en Anwar El Ghazi zou in samenspraak met de clubleiding de club hebben verlaten. Mainz is de huidige hekkensluiter van de Duitse Bundesliga

Svensson werd in 2020 trainer van Mainz, nadat hij eerder werkzaam was bij RB Salzburg FC Liefering en verschillende jeugdteams van Mainz. Vorig seizoen eindigde de Duitse ploeg nog knap negende in de Bundesliga, maar deze jaargang werd er nog geen een keer gewonnen. "Het afscheid valt mij heel zwaar, maar ik heb het gevoel dat dit nu de tijd is. Geen enkel individu staat boven de club en deze situatie moet opgelost worden, maar zonder mij", vertelt een dankbare Svensson op de clubwebsite.

Wedden

Meer odds
  • logo

    SV Wehen Wiesbaden

  • logo

    FSV Mainz 05

Het vertrek van Svensson komt na de soap rond de uitspraken van El Ghazi. De aanvaller die eerder dit seizoen transfervrij werd gecontracteerd, werd door Mainz op non-actief gesteld nadat hij uitspraken deed over de oorlog tussen Hamas en Israel. El Ghazi nam deze woorden terug en werd in genade aangenomen bij de club. Toch nam hij daarna afstand van het statement van Mainz, waardoor de club ook die uitspraken nu weer onderzoekt.