Berghuis spreekt over broos vertrouwen bij Ajax: 'Dacht meer na dan normaal'

Berghuis blij voor ploeggenoot: 'Heb dat zelf ook meegemaakt bij Watford'

2 november om 22:37
Laatste update: 3 november om 00:53

Steven Berghuis is opgelucht na de zege van Ajax op FC Volendam, zo spreekt hij uit voor de camera van ESPN. Ook gaat de buitenspeler in op wat het broze vertrouwen met hem en zijn teamgenoten doet.

"Opluchting, denk ik", spreekt Berghuis uit over wat hij voelt na het treffen met FC Volendam. "Tuurlijk is dit niet waar we willen staan en niet wat we voor ogen hebben, alleen is dit wel gewoon een opluchting. Ik voel het zelf ook, er valt wat van je af na zo weinig overwinningen de laatste tijd, dus ik denk dat het publiek hetzelfde voelt."

Berghuis gaat dieper in op wat het precies is wat er van hem af valt. "Toch dat je een keer wint, dat je een doelpunt maakt, dat Chuba (Akpom, red.) scoort. Dat spelers weer een beetje een lichtpuntje zien, en vanuit daar hopelijk wat meer vertrouwen krijgen, want je ziet dat dat nog broos is. Mühren had hem nog op de schoen ook."

"Ik ben opgelucht en blij", vervolgt Berghuis. "Blij voor bepaalde jongens, zoals Martha, Hlynsson en Akpom. Akpom heeft een moeilijke periode achter de rug, tot nu toe. Hij is terechtgekomen in een team waar je als nieuwkomer niet de voorwaardes ziet om je kwaliteiten te laten zien. Ik heb dat zelf ook meegemaakt bij Watford. Dit is een mooie opsteker voor hem."

Ook spreekt Berghuis over het broze vertrouwen bij Ajax, en de oorzaak ervan. "De laatste plaats, weinig overwinningen, weinig goed spel. Ook in de eerste helft, als ik voor mezelf praat. Ik kwam in beloftevolle situaties, maar dacht meer na dan normaal. Dan word je besluiteloos, waar je normaal gesproken al de trekker overhaalt, of de vrije man ziet, had ik dat vandaag niet. Succesbeleving geeft zelfvertrouwen, dus hopelijk is dit al een stapje in de goede richting."