Van 't Schip na zege van Ajax bij debuut

Ajax-zege doet Van 't Schip zichtbaar goed: 'Geeft veel energie na lastige dagen'

2 november om 22:54
Laatste update: 3 november om 00:53

John van 't Schip was bijzonder opgelucht na de zege van Ajax in zijn debuutwedstrijd als interim-coach. De trainer gaat door een lastige periode vanwege het recentelijk overlijden van zijn vrouw, maar hij haalt veel steun uit zijn nieuwe job in Amsterdam. Ook had hij nog mooie woorden voor 'zijn uitblinker' Diant Ramaj.

"Ik heb het eerst niet met de jongens over mijn persoonlijke situatie gehad", vertelt Van 't Schip over zijn speech voor de wedstrijd bij ESPN. "Maar ik vond het een mooi moment om te delen wat mij ook heeft geholpen. Als je ziet hoe we met elkaar omgaan en trainen, dan haal ik daar heel veel energie uit. Als ik op de club ben, maar als ik terug naar huis rij, dan is alles natuurlijk nog heel erg vers. Ik ben geweldig opgevangen op de club en daar wil ik iedereen ook voor bedanken", vertelt een emotionele Van 't Schip.

Van 't Schip was natuurlijk het meest blij, dat Ajax de negatieve reeks van de laatste weken wist te doorbreken. "Als je kijkt naar de afgelopen weken, ben je nu heel blij. Gedeelten van de wedstrijd was ik ook blij met het spel. We hebben veel kansen gehad, waarin we eerder afstand konden nemen van Volendam. Net als de spelers hebben de fans ook weer gewacht op een overwinning. De steun was vandaag geweldig."

Na afloop wilde Van 't Schip ook nog wat kwijt over doelman Diant Ramaj. De Duitser was van levensbelang bij een enorme kans voor Volendam-spits Robert Mühren. "Onze keeper is geweldig. Aan de bal is hij goed, maar ook die twee reddingen. Daar sta je echt voor. Ik moet goed oppassen met dat soort dingen, maar hij is een keeper die het goed ziet en meevoetbalt. Maar ook een doelman die er staat en geweldige reddingen maakt."