Wedstrijd tussen PSV-opponent RC Lens en FC Lorient in gevaar door storm Ciaran

Heftige storm Ciaran gooit mogelijk roet in het eten bij PSV-opponent RC Lens

3 november 2023 om 12:54

Er is een hoop onzekerheid omtrent het duel tussen FC Lorient en RC Lens aankomende zaterdag. Storm Ciaran gooit mogelijk roet in het eten. Het is op dit moment namelijk flink noodweer in de havenstad. De burgermeester van Lorient ziet het duel zelf liever afgelast worden.

Aankomende woensdag komt Lens op bezoek in Eindhoven en nemen ze het voor de tweede keer dit seizoen op tegen PSV in de Champions League. De kans bestaat dat de Franse ploeg een paar dagen extra rust krijgt. Ciaran richt aanzienlijke schade aan in Lorient en burgermeester Fabrice Loher vindt het niet verstandig om de wedstrijd door te laten gaan.

"Het is onverantwoord en gevaarlijk om deze wedstrijd te laten spelen. Het is voor beide teams niet goed om onder deze omstandigheden te voetballen", aldus de burgermeester tegenover Ouest France.

De competitieleiding van de Ligue 1 zal moeten beslissen of de wedstrijd inderdaad afgelast wordt. Lorient-directeur Emmanuel Robert liet weten dat hij er vanuit gaat dat de wedstrijd 'gewoon' gespeeld wordt. "Wij zijn helemaal niet op de hoogte van het eventueel uitstellen van de wedstrijd. We hebben contact gehad met de gemeente en de Ligue 1 heeft geen reden om de wedstrijd uit te stellen. Het stadion heeft geen structurele schade opgelopen."

RC Lens staat op dit moment tweede in de Champions League-groep met vijf punten. Daaronder PSV en Sevilla met twee punten. Woensdag wacht het cruciale duel met PSV in de strijd om overwintering in het miljardenbal.