Ten Hag benadrukt: 'Mijn filosofie combineren met DNA Manchester United'

Ten Hag weerlegt interpretaties vanuit media: 'Dát is wat ik bedoelde'

3 november om 15:43
Laatste update: 3 november om 16:58

De uitspraak van Erik ten Hag, waarin hij zei dat Manchester United niet hetzelfde kan spelen als Ajax, is verkeerd geïnterpreteerd. Dat stelt de oefenmeester op de persconferentie in aanloop naar de Premier League-wedstrijd tegen Fulham.

"We spelen ander voetbal dan ik met Ajax deed, omdat we niet hetzelfde kunnen spelen. Het spelersmateriaal bepaalt hoe je speelt. Wij spelen directer", sprak de oefenmeester, die zijn uitspraak nu verduidelijkt. "Ik ben hier gekomen met mijn filosofie, gebaseerd op balbezit. Ik wil dat echter combineren met het DNA van Manchester United en met de competenties die de spelers hier hebben."

"Wat ik bedoelde met directheid is dat we op een bepaalde manier druk zetten en dan direct, snel willen spelen. We hebben spelers als Marcus Rashford, Antony, Bruno Fernandes en Scott McTominay die hier erg geschikt voor zijn. Dát is wat ik bedoelde."

Tot slot heeft de manager van de Red Devils een nieuwe tegenslag te verwerken gekregen. Casemiro is geblesseerd geraakt en is meerdere weken uit de roulatie. Tijdens de bekerwedstrijd tegen Newcastle United, die met 0-3 verloren werd, moest de Braziliaan naar de kant worden gehaald.